Hur många kramar finns det i världen?

Efter en vecka med utgångar och sena kvällar så har jag tagit det lugnt nu på kvällen, duschat o kollat på film, idag blev det "Hur många kramar finns det i världen?"  så fin film. 
När jag kollade på den så fick jag en obehaglig känsla i kroppen. Tänk så otroligt elaka och hemska människor det finns. Jag menar vad spelar det för roll om man är lite annorlunda? får man inte vara det här i landet? det verkar inte som det. Om en människa födds med kromosom fel, ska man bli utfryst då? ska man vara mobbad? får man inte ha några vänner? får man inte se ut som man vill? måste man prata korrekt för att vara bra? räcker det inte med en människa som har ett hjärta av guld? 
Alla människor är lika värda, oavsätt hur man ser ut, hur man är och hur man föddes. Alla människor är värda att ha  ett bra liv, alla är värda att ha kompisar. Tänk dig själv att gå till skolan, stå ensam på skolgården på rasterna, att allltid vara den som alla tittar på, personen som alla skrattar åt. Bara för att man är lite speciell. Alla är unika och då menar jag verkligen alla, det finns bara en av alla och det är det som är så fint med världen, att det finns så otroligt många olika egenskaper så otroligt fina identiteter. 
Kan inte alla bara försöka lägga en liten tanke, kan det vara så att du råkat vara riktigt elak mot någon? kan det vara så att du råkat vara den som stått i mobbar gänget och sätt den där fina personen bli så otroligt ledsen? jag vet kanske är riktigt hårt o inse att det kanske varit så att du varit en sån elak person, men det är aldrig försent att inse det och göra något bra nu istället, att liksom se till att andra fina personer slipper vara den som blir ledsen för att alla andra är lite bättre. Det är aldrig försent att göra något bra i livet efter något dumt. 
Nästan alla människor är värda en andra chans (jag vet det beror på vad man gjort, men ni fattar om man förstört någon annans liv, som t.ex. våldtagit någon, mördat någon, eller något liknande är man ju absolut inte värd en andra chans på de sättet, jag menar då ska man få känna på vad man verkligen har gjort, och var det verkligen värt att förstöra någon annans liv och vara hatad av resten av världen hela livet sen? det är en annan frågeställning som jag kan prata om sen)
men som sagt nästan alla är värda en andra chans beroende på vad man gjort, och då är det bara att ta vara på den andra chansen och göra något riktigt bra resten av livet. Livet är så pass kort så ta vara på den lilla dyrbara tiden du har.
 
Jag vill med de här inlägget bara att alla ska ta en liten funderare på om du kanske kan ha sårat någon människa så pass mycket att man känner sig utfryst och mobbad på grund av att personen är lite annorlunda. Isf är du inte så mycket bättre, du är inte någon finare person. 
ALLA ÄR LIKA MYCKET VÄRDA, KOM IHÅG DET. 
 
 

Ta hand om varandra och njut av tillvaron.

Idag när jag var ute och åkte lite. Var påväg hem från min väns grav. kollade in i lite hus genom deras fönster från bilen på vägen. Dom flesta har ljusstakar, adventsstjärnor, julgran och var pyntad. Såg ut som att det var mycket folk som har främmande. Man såg värmen och gemenskapen från husen. Då kom mina tankar in på dom stackars människorna som är bostadslösa "uteliggare" som dem flesta kallar dem för. Tänk på dom i morgon när ni firar jul, vart ni än ska fira jul om det är hemma, hos nån kompis eller nån från släkten eller om ni ska resa nånstans som t.ex. Thailand. Snälla folket. Lägg en liten tanke på folket som själva inte kommer få uppleva den mysiga, värma kärleksfulla julen, med god mat, julgodis, glögg, julmust och julklappar. 
Dom kanske inte får något av det som ni får. Så snälla gråt/klaga inte om det skulle vara så att du inte får allt som du önskar dig, jag menar dom flesta har sååå mycket mer än alla andra. Medans vi önskar oss julklappar plus att vi unnar oss mat dryck och gottigheter så önskar dom sig värme, mat och kärlek och jag menar även fast du kanske inte får en Ipad "padda" så va göad att ni kan fira jul för alla får inte det...
 
Mina tankar går till dom idag och i morgon extra mycket. 
 
 
 

Hälsa änglatomten från mig.

Hej vännen.
Hoppas du har det bra där uppe. Jag saknar dig. 
Var till din grav nu på kvällen tände ett ljus och gav dig en liten julklapp. Jag menar tomten ger julkappar till alla snälla barn och du var ju den snällaste så du är ju värd en julklapp mest av alla min fina kämpe.
Just nu sitter jag och slår in lite julklappar, har ätit en skink macka och druckit ett glas julmust samtidigt tänkte jag på dig. Jag önskar att du kunde komma tillbaka och fira jul, nyår, fylla år med mig. Önskar du vore här så du kunde få uppleva allt som vi får göra här nere på jorden. 
Jag saknar dig så oerhört mycket. Vissa dagar är så mycket ycket jobbigare än andra även fast det såklart är jobbigt dag in och dag ut. Men just idag är det extra jobbigt, i morgon är det liksom julafton, en dag som man skaskratta och vara glad. Man ska vara med sina nära och kära. Då kommer tankarna extra mycket på dig, för dig du är en av våra nära och kära älskade du.
 
Hälsa änglatomten från mig här nere. 
Ta hand om dig och alla andra änglar där uppe så ses vi i nangijala sen.
Puss och kram // din vän
 
jag älskar dig nu och föralltid.
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen hit verkligheten!

Hej, nu har jag äntligen vaknat till lite, nu har jag äntligen fått en annan syn på verkligheten, liksom hur världen verkligen är. Jag menar varför gråta och vara deppig för att du är ite sjuk som t.ex. förkyd, halsfluss, skadad tumme. Jag menar ska man verkligen säga BUHU åt de? eller ska man tänka på att det faktiskt finns andra som har det jobbigare. 
Jag menar visst du är förkyld och kanske får ont i huvudet, kanske halsfluss och har lite svårt att äta eller svälja, eller du kanske har spelat en innebandy match och fått ett slag på tummen, visst det gjorde säkert ont, klart du får gråta av smärta det är alltid okej, du får gråta. Men vad det än är du har av t.ex. detta så gråta fan inte för att du kanske inte kan göra allt på jobbet va glad att du kan gå dit, att du har ett jobb att gå till, va glad att du kan jobba och att du iaf kan göra lite. Tänk på att det faktiskt finns folk som inte har ett jobb eller kanske inte kan jobba, det finns faktiskt folk som ligger och bara väntar på att dö, och du har ångest för att du inte får gymma en kväll för att du är lite krasslig, du kanske har panik för att du inte vet vad du ska göra på nyårsafton och tror att du ska bli ensam, men tänk på att det finns folk som inte har nån och alltid är ensam. klart du får tycka synd om dig själv, men tänk också på att det finns folk som har det så sjukt mkt värre än dig, som kanske väntar på att dö, eller väntar på donation. Tänk på att du har det bra. och man ska inte klaga mer än i onödan. för en dag kanske allting vänder...
 
 

RSS 2.0